Kuća za odmor i apartman za izložbe u južnom Cornwallu

LOKACIJA

UK

GODINA UGRADNJE

2019

VRSTA KORIŠTENJA

Apartman za najam

PRIMJENA

Kontrola rasvjete i scena

Kontekst primjene

“Boutique” apartman za iznajmljivanje u gradu Marazion na jugozapadnoj obali Cornwalla. Ovaj projekt je zajednički pothvat inteligentnih instalacija: „stan za iznajmljivanje ” i „stan za izložbu”.

Zahtjevi klijenata

Nekretnina djeluje kao izložbeni stan za demonstraciju asortimana proizvoda i usluga koje tvrtka nudi sadašnjim i potencijalnim klijentima, koji mogu odlučiti ostati u stanu na odmoru ili imati personaliziranu demonstraciju bilo koje tehnologije u njemu.

Budući da se radi o malom jednosobnom stanu, tehnologija je morala biti skrivena od pogleda, ali tamo gdje je trebala biti vidljiva, morala je biti lijepa i vrlo jednostavna za korištenje zbog očekivanog velikog broja gostiju.

Ekinex rješenja

Ekinex proizvodi odabrani su zbog svoje minimalističke estetike i jednostavnosti korištenja.

Zidne kontrole serije 71 s dubokim metalnim okvirom u boji mesinga (EK-E12-TP) koriste se u cijelom posjedu i prilagođene su simbolima i tekstom za opis funkcije koju obavlja svaki gumb.

Ekinex tipke kontroliraju osvjetljenje (uključivanje/isključivanje i prigušeno gore/dolje) i unaprijed postavljene scene osvjetljenja. Na primjer, scenarij ‘Opuštanje’ kada se pritisne, mnoga se svjetla prebacuju na unaprijed definirane razine kako bi se stvorilo osvjetljenje savršenog ugođaja.

Scenarij ‘Film’ u dnevnom boravku, kada se pritisne, ne samo da se mijenja rasvjeta, već se TV uključuje i odabire Filmski server, sve bez napora za goste.

Na ulazu tipka ‘Home On’ ne samo da uključuje ulazno svjetlo, već također generira druge radnje ovisno o dobu dana, na primjer, ako je noć, uključuje i druga svjetla u prolazu.

Tipkalo za vanjska svjetla kruži kroz scene kako bi se omogućio jednostavan odabir različitih ugođaja vanjskog osvjetljenja.

Još jedan primjer personaliziranih rasvjetnih scena je simbol ‘Mjeseca’ ugraviran na gumbe pored kreveta koji, kada se pritisne, na vrlo suptilan način osvjetljava put kroz četiri sobe do kupaonice koja je jedinstvena za svakog gosta.

FF series
71 series
20 venti series
Signum series