Karuizawa Sky House: udobnost i sofisticirani dizajn okružen prirodom

LOKACIJA

Japan

GODINA UGRADNJE

2022

NAMJENA

Stambena

PRIMJENA

Programiranje i upravljanje rasvjetnim sustavima, toplinskim parametrima, roletama, televizorima i vodopadima

Kontekst primjene

Kuća se nalazi u Naganu, Japan, ukupne površine preko 1.000 m2 na dvije etaže. Zgrada se nalazi u planinskom području koje karakterizira bogata priroda. Iz svake sobe možete uživati u prekrasnom pogledu i provesti dragocjeno vrijeme. Kako bi se povećala udobnost i sofisticirani dizajn prostora, integrirana je rasvjeta, podno grijanje, klima uređaj, rolete, televizori i vodopadi. Ovi sustavi se nadziru i kontroliraju zidnim Ekinex uređajima, sobnim termostatima, aplikacijama za mobilne uređaje i pametnim zvučnicima (Apple HomePod mini).

Zahtjevi klijenta

Klijent je želio izgraditi novu zgradu koja može upravljati različitim funkcijama glasovnim upravljanjem. Dizajn interijera također je odigrao ključnu ulogu za nekretninu. Kako bi zadovoljio različite zahtjeve, projektni ured odlučio je integrirati različite funkcije kućne automatizacije koristeći KNX standardne sklopke s elegantnim i sofisticiranim dizajnom koje omogućuju interakciju komunikacijskih uređaja s glasovnim asistentom.

Ekinex rješenja

Tipke, sobni termostati FF Serije.

Moduli za DIN šine

Univerzalno sučelje EK-CD2-TP.

Tipkalo se koristi za upravljanje scenama, rasvjetom, podnim grijanjem i klimatizacijom. Sobni termostat koristi se za prikaz i promjenu zadane temperature klima uređaja. Tipke i termostat montiraju se na namještaj na način tako da je gornja površina prekidača u istoj razini s površinom namještaja. To poboljšava dizajn zida i pridonosi boljem korisničkom iskustvu jednostavnošću korištenja. Univerzalno sučelje korišteno je za povezivanje/sučelje različitih korištenih zidnih uređaja.

FF series
71 series
20 venti series
Signum series