Arhitektonska izvrsnost u uređenju interijera apartmana Grand

LOKACIJA

Ukrajina

GODINA UGRADNJE

2021

NAMJENA

Stambena

PRIMJENA

Uređaji za montažu na zid

Kontekst primjene

Projekt se nalazi u središtu Kijeva u ulici Hruševskog, koju popularno nazivaju vladinom. Uz glavne administrativne zgrade, parlament i kabinet ministara Ukrajine, u njemu se nalazi i nekoliko operativnih ministarstava i odbora. Također, tu je i zelena zona, Marijinski park – omiljeno mjesto za šetnje i izlete svih stanovnika i gostiju glavnog grada. Zgrada u kojoj se stan nalazi primjer je jedne od prvih visokih zgrada izgrađenih na području Marijinskog ansambla. Projektirao ju je bivši glavni arhitekt Kijeva i počasni arhitekt Ukrajine Sergej Babuškin, koji se s pouzdanjem može nazvati zaslužnim za izgled moderne metropole.

Zahtjev za puštanje u rad

Cjelokupni koncept prostora razvio je Yodezeen Studio vodeći računa o principima kombiniranja elemenata i tekstura, koji zajedno stvaraju optički sklad i savršenstvo.

Potpuni sklad bio je prisutan ne samo u interijeru već i u općim preferencijama naručitelja.

Kamen, drvo i metal povezani su, glatko se savijaju ili čak izgledaju kao da su jedan cjelovit organizam. Ovaj interijer ima mnogo ravnih linija koje se glatko prelijevaju u valovite oblike, a odsutnost oštrih kutova dodatno je naglašena zaobljenim oblikom namještaja.

Ekinexova rješenja

U ovom projektu arhitekti i dizajneri studija Yodezeen bili su inspirirani fleksibilnim mesinganim materijalom korištenim u izvedbi dekorativnih elemenata životnog prostora.

Ekinex uređaji za zidnu montažu izrađeni od metala s mjedenom završnom obradom savršeno se uklapaju u estetsku liniju ovog projekta. Odabrana su tipkala s termostatom za jednostruku i dvostruku ploču iz serije 71 i FF Form verzije.

FF series
71 series
20 venti series
Signum series