Apartmani EHB – palača Balbo u Vinadiou, Torino

LOKACIJA

Italija

GODINA UGRADNJE

2022

NAMJENA

Stambena

PRIMJENA

Proizvodi za zidnu montažu

Kontekst primjene

Intervencija je uključivala obnovu i refunkcionalizaciju dijela Palazzo Balbo di Vinadio, zaštićene povijesne građevine u središtu Torina. Izvorna građevna cjelina bila je raspoređena na tri etaže: prizemlje i dva međukata, povezana unutarnjim stubištem.

Cilj klijenta bio je transformirati prostorije, uz promjenu namjene iz uredskih u stambene, dobivši dvije neovisne cjeline.

Glavni izazov bio je upravo pažljivo proučiti unutarnji raspored koji bi uvažavao trenutne potrebe za iskoristivošću prostora u odnosu na tlocrtnu konfiguraciju povijesne građevine, koju čine velike prostorije koje se nižu jedna uz drugu.

Paralelno je obavljen pomni rad na restauraciji i očuvanju cjelokupnog vrijednog povijesnog izgleda palače: freskama oslikani zidovi i svodovi, drveni i venecijanski podovi, kasetni stropovi, sustavi zamračenja, fiksni namještaj.

Sve što je umetnuto unutar originalnih prostorija, poput unutarnjih pregrada i sustava, napravljeno je s velikim poštovanjem prema mjestu, kroz minimalno invazivne tehnologije. Umetnuti novi elementi namještaja, uglavnom rađeni po narudžbi, suvremenog su stila, s minimalističkim obilježjima, koja naglašavaju bogatstvo povijesnog interijera zgrade. U skladu s ovom filozofijom, odlučili smo koristiti Ekinex proizvode, kombinirajući funkcionalnost, inovativnost i dizajn.

Zahtjevi klijenta

Nekretnina je opremljena sustavima kućne automatizacije za daljinsko programiranje i upravljanje rasvjetnim sustavima (izrada scenarija) i kontrolu unutarnjih toplinskih parametara.

Ekinex rješenja

Zidni uređaji serije FF (‘NF verzija) s tipkama u grafitnoj (GAL) završnoj obradi.

FF series
71 series
20 venti series
Signum series